П’ять напрямків служіння

П’ять напрямків служіння:

  • Клубне Служіння, перший Напрямок, включає у себе діяльність членів Клубу, якою вони мають займатися, щоб забезпечити успішне функціонування Клубу.
  • Професійне Служіння, другий Напрямок, має за мету просування високих етичних стандартів у бізнесі та професійній діяльності, визнання гідності усіх достойних професій та сприяння застосуванню ідеалів служіння у будь-якій професійній діяльності. Роль членів Клубу полягає у тому, щоб поводитись особисто та у бізнесі у відповідності до принципів Ротарі та використовувати свої професійні навички для реалізації клубних проектів, які відповідають проблемам та потребам суспільства.
  • Служіння Громаді, третій Напрямок, полягає у різноманітних зусиллях, яких докладають члени Клубів (іноді у співпраці з іншими особами) для покращення якості життя людей, які живуть у місцевості, де розташований Ротарі Клуб.
  • Міжнародне служіння, четвертий Напрямок, полягає у діяльності, яку члени Клубів провадять для покращення світового взаєморозуміння, доброї волі та миру шляхом розширення мережі знайомств з людьми у інших країнах, пізнання їхніх культур, звичаїв, досягнень, прагнень та проблем шляхом спілкування та взаємодії у всіх видах клубної діяльності та проектах, які спрямовані на допомогу людям у інших країнах.
  • Молодіжне Служіння, п’ятий Напрямок, визнає позитивні зміни, які впроваджуються молоддю та молодими дорослими людьми шляхом розвитку лідерських якостей, залучення до місцевих та міжнародних проектів служіння та програм обмінів, які збагачують їхніх учасників та сприяють світовому миру та культурному взаєморозумінню